Divi WordPress Theme

28 Ιαν 2009

Οδηγίες για την εγκατάσταση adsl modem/router.

Αν θέλετε να εγκαταστήσετε ή να ρυθμίσετε τον adsl modem/router σας τότε σας προτείνω να ρίξετε μια ματιά στις αναλυτικές οδηγίες ανά κατασκευαστή και λειτουργικό σύστημα της forthnet. Ακολουθήστε τις οδηγίες σύνδεσης και πληκτρολογήστε την αντίστοιχη διεύθυνση στον browser σας(π.χ. 192.168.1.1 ή 192.168.1.2 ή 10.0.0.2 ...) κάντε login δίνοντας το username(συνήθως είναι admin) και το password(συνήθως είναι admin). Δώστε τις ρυθμίσεις που σας προτείνει ο δικό σας internet service provider και ακολουθήστε τις οδηγίες της ανάρτησης "Προστατέψτε το ασύρματο δίκτυο σας!!!".

Καλή επιτυχία.

24 Ιαν 2009

Δημιουργείστε εύκολα & δωρεάν μαθήματα για εκμάθηση προγραμμάτων!!!

Αν θέλετε ένα δωρεάν πρόγραμμα για τη δημιουργία παρουσιάσεων και μαθημάτων για εκμάθηση λογισμικού, σας προτείνω το Wink.
Χρησιμοποιώντας το Wink μπορείτε να κάνετε capture εικόνες απο τα πρόγραμματα που θέλετε να παρουσιάσετε, να προσθέστε επεξηγήσεις(κειμένου ή φωνητικές), κουτιά, κουμπιά, τίτλους κτλ.
Το τελικό αποτέλεσμα αποθηκεύεται σε μορφή Flash που είναι εγκαταστημένο σε όλους του browsers. Δείτε τα χαρακτηριστικά του και το forum των χρηστών.

Καλές Παρουσιάσεις!!!

22 Ιαν 2009

Ζωγραφίστε με τον Bomomo!!!

Δημιουργείστε υπέροχες εικόνες με το γυροσκοπικό πινέλο του online editor Bomomo
Είναι πολύ απλός στη χρήση. Απλά κάντε κλικ σε ένα πινέλο και στη συνέχεια, μετακινήστε το δρομέα με περιστροφικές κινήσεις για να πραγματοποιήσετε το αριστούργημά σας.
Μόλις τελειώσετε, μπορείτε να καθαρίστε τον καμβά  για να ξεκινήσετε απο την αρχή, ή να αποθηκεύσετε το έργο σας στο σκληρό δίσκο.

Καλές δημιουργίες!!!

16 Ιαν 2009

Ασφαλείς αγορές μέσω Internet!!!

Αγοράστε προιόντα μέσω Internet ακολουθώντας τους παρακάτω απλούς κανόνες:
1.Χρησιμοποιείτε πάντοτε κάποια εφαρμογή antivirus και firewall
2. Αποκτήστε ένα κωδικό Paypal δίνοντας τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας, και πραγματοποιείστε στη συνέχεια τις αγορές σας σε ηλεκτρονικά μαγαζιά μόνο με αυτό τον κωδικό. 
3. Πριν απο κάθε αγορά σας διαγράψτε το ιστορικό των κινήσεων σας (cookies, passwords, forms...) και απενεργοποιήστε την αυτόματη συμπλήρωση στοιχείων του browser σας.
4. Αγοράζετε μόνο απο γνωστά και αξιόπιστα ηλεκτρονικά μαγαζιά με κρυπτογράφηση(η γραμμή διευθύνσεων να  ξεκινάει με 'https').
5. Αγνοείστε τα 'ύποπτα' e-mail που ζητούν τα προσωπικά σας στοιχεία ή περιέχουν συνδέσμους σε ιστοσελίδες.

Καλές Αγορές!!!

14 Ιαν 2009

Online επεξεργασία εικόνας!!!

Aν θέλετε να επεξεργαστείτε εύκολα, γρήγορα και εντελώς δωρεάν τις φωτογραφίες σας, δεν έχετε παρά να προσθέσετε στα αγαπημένα του browser σας τον Pixlr ένα καταπληκτικό online πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας όμοιο με το photoshop! Δείτε στη βοήθεια τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες του.

Καλή επιτυχία!!! 

10 Ιαν 2009

Πατήστε το πλήκτρο F1!!!

Το πλήκτρο βοήθειας είναι το F1. Το όνομα F προέκυψε από την αγγλική λέξη function που σημαίνει λειτουργία ή συνάρτηση. Το πλήκτρο F1 χρησιμοποιείται σχεδόν πάντα για να εμφανίσει το παράθυρο της βοήθειας ενός προγράμματος ή του λειτουργικού συστήματος. Αν το λειτουργικό σας σύστημα είναι τα Windows Vista τότε μπορείτε να συμπεριλάβετε στην αναζήτηση σας και την online βάση δεδομένων της Microsoft επιλέγοντας 'Get online Help' στη κάτω δεξιά γωνία του παραθύρου βοήθειας. Αν το λειτουργικό σας σύστημα είναι τα Windows XP επιλέξτε 'Microsoft Knowledge Base'.

Καλά αποτελέσματα στις αναζητήσεις σας!!! 
 

5 Ιαν 2009

Αυξήστε την ταχύτητα των Windows XP!!!

Μπορείτε να αυξήστε την ταχύτητα των Windows XP με τη χρήση ενός flash drive, μεγαλώνοντας τη virtual μνήμη του υπολογιστή σας. Απλά τοποθετήστε το flash drive σε μια κενή usb θέση του υπολογιστή σας και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:
1. Πατήστε Start μετά Run, γράψτε sysdm.cpl και πατήστε ENTER.
2. Πατήστε στο Advanced tab, και στο Performance πατήστε Settings.
3. Πατήστε στο Advanced tab, και μετά κάτω απο τη Virtual memory      πατήστε Change.
4. Διαλέξτε κάτω απο το Under Drive [Volume Label], το γράμμα του flash drive.
5. Επιλέξτε System managed size και πατήστε Set.
6. Τελικά πατήστε OK.

Καλή Επιτυχία!!!

3 Ιαν 2009

50 GByte δωρεάν online αποθηκευτικός χώρος!!!

Αν θέλετε 50 GByte δωρεάν online αποθηκευτικό χώρο για τα κείμενα, τις φωτογραφίες, και τα υπόλοιπα αρχεία σας, τότε σας προτείνω το adrive.com.
Δημιουργείστε ένα λογαριασμό και θα σας αποσταλεί με e-mail η διεύθυνση ενεργοποίησης της υπηρεσίας. Η διαχείρiση των αρχείων είναι πολύ απλή, μέσω ενός java περιβάλλοντος μπορείτε να κάνετε download/upload και share τα αρχεία σας. Αν χρειαστείτε βοήθεια δείτε το tutorial & το faq.

Καλή Επιτυχία!!!