Divi WordPress Theme

29 Φεβ 2008

Ξεblogaρε!!!

Παννελήνιος μαθητικός διαγωνισμός δημιουργίας blog.
Διεκδίκησε με το blog σου (ιστολόγιο) έπαθλα συνολικής αξίας 15.000€, στις 3 κατηγορίες του διαγωνισμού (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) και πάρε τα βραβεία σου στην ειδική εκδήλωση βράβευσης στην Αθήνα μετά το τέλος του διαγωνισμού.

28 Φεβ 2008

Ρομποτικά παιχνίδια με ηλιακή ενέργεια.

Η επιχείρηση OWI κατασκευάζει ρομποτικά παιχνίδια με ηλιακή ενέργεια, για παιδιά από οκτώ ετών και επάνω.Tα παιχνίδια έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να συναρμολογούνται πολύ εύκολα έχοντας σαν διδακτικό στόχο τις αρχές των εναλλακτικών πηγών ενέργειας. Οι τιμές τους κυμαίνονται μεταξύ $11.95 και $17.95, τα παιχνίδια είναι διαθέσιμα σε μια σειρά από διαφορετικές μορφές.

26 Φεβ 2008

Ασφάλεια και υπολογιστές!!!

Στην ερώτηση αν υπάρχει ασφάλεια στους υπολογιστές σήμερα, η απάντηση είναι ΟΧΙ. Εκτός και αν κλείσετε τη σύνδεση του Internet, και δεν εγκαταστήσετε κανένα πρόγραμμα!!! Φυσικά με τα κατάλληλα εργαλεία και με την κοινή λογική μπορείτε να αποφύγετε πολλές κακοτοπιές. Ακολουθείστε μερικές απλές συμβουλές για να αισθάνεστε ασφαλείς, εσείς και η οικογένεια σας.

  1. Να είστε επιφυλακτικοί και να μην αποδέχεστε με ευκολία ότι σας λένε οι άλλοι χρήστες στο Internet, απλά χρησιμοποιήστε τη κοινή λογική.
  2. Εγκαταστήστε antivirus, antispyware και firewall προγράμματα.
  3. Μάθετε τις διαδικασίες (processes) των Windows που είναι ενεργές αλλά είναι αόρατες, Task Manager(Ctrl-Alt-Delete) για να τις δείτε.
  4. Δημιουργείτε ισχυρούς κωδικούς(passwords) πάνω από οκτώ χαρακτήρες με τη μορφή ‘akjdsu^%er172*jkhf@34..’.
  5. Μην ανοίγετε links που βρίσκονται μέσα σε e-mails, εκτός αν είστε 100% σίγουροι.
  6. Δοκιμάστε σαν browser τον Firefox η την Opera.
  7. Προστατέψτε τα προσωπικά σας αρχεία με το winzip δίνοντας password στο zip αρχείο.
  8. Σβήστε τα ίχνη σας όταν κλείνετε τον browser σας. Στον Firefox(Ctrl-Shift-Delete).
  9. Ο υπολογιστής των παιδιών καλό είναι να βρίσκετε σε κοινή θέα.
  10. Αν έχετε router ενεργοποιήστε τη WPA κρυπτογράφηση, το φιλτράρισμα των MAC address και θέστε κανόνες για το ποιες ώρες θα επιτρέπει την πρόσβαση στο Internet(συμβουλευτείτε to manual του router).

Καλή Επιτυχία!!!

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το saferinternet.


24 Φεβ 2008

Ένα PC στην τσέπη σας

Με ένα usb flash drive, μπορείτε να έχετε ένα υπολογιστή παντού και να αφήσετε το laptop σας στο σπίτι.

Ο όρος ‘portable software’ συνήθως αναφέρεται σε μια εφαρμογή που μπορεί να τρέξει από έναν ενιαίο φάκελλο χωρίς προσθήκη άλλων αρχείων.

Εάν θέλετε μια απλή συσκευασία όλων των βασικών εφαρμογών - λογιστικό φύλλο (spreadsheet), επεξεργαστής κειμένου, γραφικά - μπορείτε να διαλέξτε το Portable Apps (260MB) . Το οποίο περιλαμβάνει ένα αντιικό πρόγραμμα, έναν web browser (Mozilla Firefox), έναν instant messenger (Gaim), ένα παιχνίδι Sudoku, ένα ημερολόγιο και έναν task manager (Mozilla Sunbird), έναν πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (Mozilla Thunderbird) και τη φορητή έκδοση του OpenOffice.

Ακόμη μπορείτε να βρείτε τη φορητή έκδοση του αγαπημένου προγράμματός σας με τη χρησιμοποίηση της αγαπημένης μηχανής αναζήτησής σας, και τη λέξη κλειδί ‘φορητός’.

23 Φεβ 2008

Δημιουργείστε εύκολα home videos!!!

Ο πιο εύκολος τρόπος για να δημιουργήστε τα δικά σας home videos.

Άμεσα δημιουργείστε και μοιράστε καταπληκτικά video η διαφάνειες με το πρόγραμμα muvee autoproducer 6 .

Είναι πολύ εύκολο στη χρήση του, κατεβάστε την trial version του προγράμματος, δοκιμάστε το, και θα ενθουσιαστείτε.Απλά προσθέστε τα video η τις φωτογραφίες σας , την αγαπημένη σας μουσική τα έτοιμα έφε και έχετε το επαγγελματικό σας video!!!

Είναι ιδανικό για τη δημιουργία video clips,γιατί συγχρονίζει την μουσική με το video η τις φωτογραφίες σας.

Καλή επιτυχία.

22 Φεβ 2008

Συσκευή που ακονίζει τη μνήμη σας!!!

Περάστε 15 λεπτά ημερησίως με τη συσκευή MC Square , και μειώστε την πίεση, βελτιώστε τη μνήμη, ενισχύσετε τη συγκέντρωση σας, με φώς και ήχο. Η συσκευή έχει αναπτυχθεί από την εταιρεία Daeyang E&C, περιλαμβάνει έξι προγράμματα με φυσικούς ήχους όπως οι σταγόνες της βροχής χαλαρώνοντας το μυαλό σας.
Η MC Square δεν είναι μονο μια χαλαρωτική συσκευή είναι επίσης και MP3 player με 512MB flash memory και mini SD card, καθώς επίσης και ένα ψηφιακό όργανο καταγραφής φωνής (30-ώρες) και viewer εικόνων και κειμένων σε μια έγχρωμη OLED οθόνη .

21 Φεβ 2008

Παιχνίδι ελεγχόμενο απο τον εγκέφαλο!!!

Η εταιρεία Emotiv Systems έδωσε μια συνέντευξη τύπου στο Σαν Φρανσίσκο αυτή η εβδομάδα για να παρουσιάσει τις πιο πρόσφατες εξελίξεις ενός παιχνιδιού, το οποίο επιτρέπει τους παίχτες να ελέγχουν τα αντικείμενα στην οθόνη χρησιμοποιώντας μόνο τις σκέψεις τους.

Το σύστημα είναι βασισμένο σε ένα "neuroheadset" με μια δωδεκάδα αισθητήρες που διαβάζουν τους ηλεκτρικούς παλμούς που εκπέμπονται από τον εγκέφαλο όταν σκέφτεται ένα πρόσωπο. Μαθαίνει να αναγνωρίζει τους παλμούς και να ερμηνεύει τις σκέψεις όπως "επάνω," "κάτω από" και "να περιστραφεί" και τις μετατρέπει σε κινήσεις επάνω στην οθόνη.

20 Φεβ 2008

Intel Classmate PC

Η Intel θα δώσει φορητους υπολογιστες στα χερια των απορων παιδιων στις αναπτυσσομενες χωρες. Ουσιαστικα, η Intel εχει αναθέσει σε διεθνείς εταίρους, σε συντονισμο με την κατασκευάστρια ταιβανεζικη εταιρεια και με τις κυβερνησεις σε ολοκληρο τον κοσμο, την εγκατασταση και τεχνικη υποστηριξη για τα σχολεια που λαμβανουν τους φορητούς υπολογιστες. Το Classmate PC ειναι ένας φορητός υπολογιστής που τρεχει Linux η Windows XP Professional.